Ik heb voor dit project gekozen omdat mensen die in armoede leven dag in dag uit merken dat ze geen toegang hebben tot kansen en mogelijkheden die anderen wél krijgen. Ze leven minder lang, ze zijn vaker ziek, ze kampen met schulden, ze hebben niet eens voldoende geld om gezond te eten, hun kinderen kunnen niet mee op school … Kortom: ze staan een leven lang aan de rand van onze samenleving. Alle kleine hulp hiervoor is een goede zaak!
Boek : Guy Didelez en Lieven De Pril : Ik ben iemand niemand. Een realistisch relaas over generatiearmoede achter anonieme gevels. Uitgever Manteau.
Armoede zit in vlaanderen vaak verborgen achter anonieme gevels. toch is het een harde realiteit voor één op de tien gezinnen. Ik ben iemand/niemand is het waargebeurde verhaal over Emilie en haar gezin. zij slaagt er in om alles, van bij haar geboorte tot vandaag, neer te laten schrijven in een roman over haar leven. Ze heeft het over haar turbulente schoolcarriere, haar wilde uitgaansperiode, druggebruik en over haar liefdes. Maar vooral vertelt ze over een leven in armoede in onze welvaartsmaatschappij. Want eenmaal je van bij je geboorte "arm" bent zie je dat het niet eenvoudig is om hier uit te geraken en er vele en vooral zware stappen voor nodig zijn.
'Een Vlaamse game-industrie? Het lijkt een contradictie maar ze bestaat. In Vlaanderen werden in 2006 voor 150 miljoen euro aan games verkocht. Met de consoleverkoop erbij gaat het over een jaaromzet van meer dan 200 miljoen euro.'
(Bron=DE PAUW E., PLEYSIER S.,VAN LOOY, J., BOURGONJON J., RUTTEN, K., VANHOOVEN, S. & SOETAERT R., Ze krijgen er niet
genoeg van! Jongeren en gamen, een overzichtstudie. Onderzoek in opdracht van het viWTA, Vlaams
Parlement, Brussel, 2008.)